Retshjælpere til Studenterrådets Retshjælp

Vil du stifte bekendtskab med jura i praksis og være med til at gøre en forskel for mennesker i juridiske problemstillinger? Studenterrådets Retshjælp søger løbende nye rådgivere.

Om retshjælpen

Studenterrådets Retshjælp er en selvstændig forening, der drives af en gruppe jurastuderende ved Aarhus Universitet. Retshjælpen har kontor i Studenterhuset tæt ved universitetet samt lokale på Dokk1, hvor vi yder gratis og anonym juridisk rådgivning til alle.

Arbejdet som frivillig retshjælper

I arbejdet som retshjælper behandler du juridiske sager inden for mange forskellige juridiske fagområder. Du skal derfor løse juridiske problemstillinger, svare på juridiske spørgsmål fra de rådsøgende og rådgive dem om, hvordan de bør forholde sig i en sag. Vi yder både rådgivning telefonisk, via mails og personligt, og vi arbejder altid to sammen.

Om vores nye kollega

Vi søger nye kollegaer, som er imødekommende og engagerede. Vi forventer, at du er klar til at leve op til det ansvar, som der følger med et job som retshjælper, herunder at du kan passe dine vagter, og at du følger retningslinjerne for arbejdet. Herudover er det vigtigt, at du er god til at møde de rådsøgende i øjenhøjde, og at du kan kommunikere juraen videre i et forståeligt sprog. For at komme i betragtning til en stilling som retshjælper skal du være jurastuderende ved universitetet og som minimum være på 2. år. Desuden skal du kunne afsætte 2-4 timer ugentligt til arbejdet samt et par ekstra timer en gang om måneden til personalemøder og faglige arrangementer.

Hvad vi kan tilbyde

Hos Studenterrådets Retshjælp får du først og fremmest mulighed for at stifte bekendtskab med retlige problemstillinger fra det virkelig liv og får således mulighed for at omsætte din teoretiske viden til praktisk erfaring. Da vi yder rådgivning til (stort set) alle, får du mulighed for og erfaring med at løse sager inden for mange forskellige juridiske områder.

Herudover får du naturligvis også glæden ved at gøre en forskel for andre mennesker, som har brug for hjælp samt en masse søde kollegaer, som du vil komme til at arbejde sammen med og komme til sociale arrangementer med.

Arbejdet er ulønnet, men der afholdes løbende sociale og faglige arrangementer, hvor retshjælpen som “kompensation” for det frivillige arbejder sørger for mad, drikke m.v.

Ansøgningen

Har ovenstående vakt din interesse, kan du sende en ansøgning og dit CV, dit karakterudskrift samt eventuelle øvrige relevante bilag til e-mailadressen: ret-bestyrelse@sr.au.dk.

Hvis du har nogen spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at skrive på samme mailadresse. Du kan desuden læse mere om Studenterrådets Retshjælp på vores hjemmeside, http://srretshjaelp.dk/.